jueves, 20 de septiembre de 2012

Novetats setembre

El sabotaje
(Emile Pouget)

Dany o deterioració que en les instal·lacions, productes, etc. es fa com a procediment de lluita contra els patrons, contra l'Estat o contra les forces d'ocupació en conflictes socials o polítics. Oposició o obstrucció dissimulada contra projectes, ordres, decisions, idees, etc.


Breviario del Pensamiento Educativo Libertario
(Tina Tomassi)

Pocs llibres han arribat a les nostres mans que tractin les concepcions educatives del moviment llibertari per tractar d'aprofundir en les diferents tendències que existeixen en l'anarquisme respecte al problema educatiu, ni relacionar unes amb unes altres.

Ens trobem davant un llibre que rastreja, des dels antecedents de Godwin, Owen i els "utòpics", passant per les grans figures (Proudhon, Bakunin, Stirner, Tolstoi, Kropotkin), fins a arribar a les experiències de començaments de segle (Ferrer, Summerhill), les grans línies del pensament educatiu llibertari.

Una de les seves principals virtuts és la de reunir dades, que si bé, no són del tot desconeguts, es troben dispersos amb les dificultats que això implica per al seu estudi i apreciació.

No hay comentarios.:

Publicar un comentario