viernes, 20 de enero de 2012

Recomanacions sobre la lluita contra les presons

Aprofitant que s’apropen les jornades contra les presons el 3 de febrer al c.s.o. la Centenaria (Carretera d'Alcora, Castelló de la Plana) i la xerrada informativa sobre la campanya contra els maltractamens a les presons el 27 de gener al Casal Popular (Carrer d'Amunt, nº167), us informem que a la biblioteca hi podeu trobar els següents llibres i texts:

EntreMuros. Las prisiones en la transición democrática.
(Xavier Cañadas)

Entremuros és el diari de presó que ens retrata una generació lluitadora, autònoma i llibertària, tancada majorment a la presó de Segòvia, on al fil dels esdeveniments quotidians, es va revelant la lliçó històrica de l'època: el parany "democràtic" que criminalitza i tanca a aquells i aquelles que s'obstinen a transformar la realitat social i les seves pròpies vides.
L'autor empresonat, al costat d'altres companys llibertaris acusats del muntatge policial de l'incendi a la sala de festes "Scala", és transportat a un nou escenari, el carcerari, però on els presos no són subjectes passius, sinó protagonistes en la seva lluita per la destrucció de les presons.

Las cárceles de la democracia. Del déficit de ciudadanía a la producción de control.
(Varis)

Aquest llibre pretén llançar una mica de llum al tenebrós món de les presons. La varietat d'anàlisi que conté (les causes que porten a les dones a presó, el paper que «el penal» juga en una generalitzada estratègia de control social, el canvi de paradigma que s'està operant sobre la base de les últimes «reformes», la cruesa del primer grau i l'experiència d'un col·lectiu en el treball amb dones gitanes empresonades) permet no obstant això albirar una òptica unívoca: les penes privatives de llibertat han fracassat en l'«esperit resocializador».

Materiales para una reflexión sobre un intento de lucha colectiva contra la cadena perpetua. (diciembre 2008 - Marzo 2009).
(Varis)

Recopilació de documents escrits produïts, si fa no fa, entre setembre o octubre del 2008 i març del 2009, en el curs d'un intent col·lectiu de lluita contra la cadena perpètua que, el mateix que en la major part dels països “civilitzats”, existeix sota el domini de l'estat espanyol encara que en les seves lleis no s'admet.

Por la memoria anticapitalista. Reflexiones sobre la autonomía.
(Varis)

En aquest llibre hi trobaràs la historia de les lluites autonomes als anys 70 contada pels seus protagonistes. Una part ens parla de la COPEL i la seva lluita.




No hay comentarios.:

Publicar un comentario